سیدمحمدحسین میردامادی

از ویکی امام خمینی
سیدمحمدحسین میردامادی
اطلاعات فردی
اطلاعات علمی


سیدمحمدحسین میردامادی، از شاگردان درس خارج اصول امام‌خمینی.

سیدمحمدحسین میردامادی در سال ۱۳۱۴ در مشهد به دنیا آمد [۱] پدرش سیدهاشم میردامادی نجف‌آبادی از شاگردان آیات میرزا محمدتقی شیرازی، آخوند ملا محمدکاظم خراسانی و میرزا حسین نائینی بود [۲] و در سال ۱۳۱۴ (سال تولد سیدمحمدحسین میردامادی) در قیام مردم مشهد در مسجد گوهرشاد شرکت داشت و به همین علت در همان سال دستگیر و زندانی شد [۳] میردامادی ادبیات عرب را در مشهد و نزد محمدتقی ادیب نیشابوری خواند. لمعه و قوانین را هم نزد سیداحمد مدرس و پدرش فراگرفت و در درس رسائل و مکاسب از شاگردان شیخ هاشم قزوینی بود. وی برای ادامه تحصیل راهی عراق شد و در نجف اشرف کفایة‌الاصول را پیش آیتالله فاضل قائینی و شیخ مجتبی لنکرانی فراگرفت. آنگاه درس‌های خارج فقه را نزد آیات شیخ حسین حلی و خارج اصول را نزد آیتالله سیدابوالقاسم خویی خواند.

میردامادی در سال ۱۳۳۸ به کشور بازگشت و در حوزه علمیه قم به تحصیل پرداخت و در درس خارج اصول (مبحث استصحاب) امام‌خمینی شرکت کرد. او مدت یک سال در آن بحث شرکت داشت [۴] و در مسجد سلماسی قم از آن درس بهره‌مند ‌می‌شد. در کنار حضور در درس خارج اصول امام‌خمینی، تا سال ۱۳۴۰ از بحث اسفار علامه طباطبایی هم بهره برد و بخشی از آن کتاب را نزد علامه طباطبایی خواند [۵] وی سپس تحصیلات کلاسیک خود را تا دریافت مدرک کارشناسی ارشد در رشته فرهنگ عربی و علوم قرآنی در دانشگاه تهران در سال ۱۳۶۵ ادامه داد و پس از آن به تدریس در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد پرداخت و هم‌اکنون عضو هیئت ‌علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی شهید مطهری (دانشگاه فردوسی مشهد) است [۶] ترجمه کتاب الحوار فی القرآن ‌نوشته محمدحسین فضل‌الله از فعالیت‌های علمی اوست (آژیر، ۲۱۹۲). این کتاب با عنوان گفت‌وگو و ت‍ف‍اه‍م‌ در ق‍رآن‌ ک‍ری‍م‌: روش‌ها، ال‍گ‍وه‍ا و دس‍ت‍اورده‍ای‌ گفت‌وگو در سال ۱۳۸۹ توسط نشر هرمس منتشر شده است. همچنین کتاب شگفتی‌هایی از اعجاز در قرآن کریم اثر محمد جمال افندی را هم به فارسی برگردانده است.

پانویس

  1. (آژیر، ۲۱۹۲).
  2. (شریف رازی، ج ۷، ۱۷۷ـ۱۸۰)
  3. (قاسم‌پور، ۷۷ـ۸۰).
  4. (آژیر، ۲۱۹۲)
  5. (همان).
  6. («سیدحسین میردامادی»، https://theology.um.ac.ir ).

منابع

  • آژیر، حمیدرضا (۱۳۷۷)، «میردامادی،‌ سیدمحمدحسین»،‌ دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی، به کوشش بهاءالدین خرمشاهی، ج ۲، تهران، انتشارات دوستان و انتشارات ناهید.
  • «سیدحسین میردامادی»، https://theology.um.ac.ir؛ شریف رازی، محمد (۱۳۵۲)، گنجینه دانشمندان، ج۷، تهران، اسلامیه؛
  • قیام مسجد گوهرشاد به روایت اسناد (۱۳۸۵)، تدوین: داود قاسم¬پور، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی.