صفحهٔ اصلی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
بدون خلاصۀ ویرایش
(جایگزینی صفحه با '{{صفحهٔ اصلی}}')
برچسب: جایگزین شد
(۱۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
تست
{{صفحهٔ اصلی}}
 
تست 2

نسخهٔ ‏۵ دی ۱۴۰۱، ساعت ۲۰:۳۳

مقام معظم رهبری: امام‌خمینی یک حقیقت همیشه زنده است.
دارای ۱٬۷۳۹ مقاله به زبان فارسی
مقالهٔ برگزیده
دیوانِ امام کتابی شامل بخش‌هایی از اشعار امام‌خمینی، فارسی.

امام‌خمینی بر حسب ضرورت از هنر شعر برای ابراز عقاید و بیان رازهای دل بهره می‌جست، و پس از فراغت از ادای وظیفه و در احوال خاص، غزل یا قطعه‌ای حتی در حاشیه روزنامه‌ای می‌نوشت. فرایند سرایش اشعار و شکل‌گیری دیوان امام‌خمینی را می‌توان به دو دوره، تقسیم کرد: دوران جوانی: بخشی از سروده‌های امام‌خمینی که در دیوان آمده، مربوط به دوره جوانی اوست. اما هیچ‌یک از اشعار این دوران به صورت دیوان، چاپ نشده و به دلایل نامعلوم، مفقود شده‌است. دوران کهنسالی: امام‌خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به خواهش و اصرار فاطمه طباطبایی، دوباره اشعاری در قالب‌های متنوع و بیشتر با مضامین عرفانی سروده‌است. امام‌خمینی در بیشتر قالب‌های شعر فارسی، سروده‌هایی دارد و از بیشتر آرایه‌های ادبی بهره جسته‌ و از میان سبک‌های چهارگانه مشهور ادیبان ایرانی، به سبک عراقی نظر داشته‌است. هیچ‌یک از سروده‌های امام‌خمینی تا وقتی ایشان در قید حیات بوده، به صورت مستقل چاپ و منتشر نشد. تا اینکه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی در سال ۱۳۷۲ توانست «دیوان امام» را تنظیم و منتشر سازد. برخی غزلیات دیوان، به‌ویژه غزل «چشم بیمار» مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفته‌است. برخی نیز بر این غزل، شرح نوشته‌اند. دیوان امام‌خمینی به زبان‌های چون عربی، روسی و ایتالیایی نیز ترجمه شده‌است. در برخی آلبوم‌های موسیقی، مانند آلبوم «دیدار دوست»، «غم دیدار» و «سایه دوست» نیز اشعاری از دیوان امام مورد توجه خوانندگانی همچون عبدالحسین مختاباد و حسام‌الدین سراج قرار گرفته‌است. مقاله‌های برگزیدهمقالهٔ امروز

روزشمار تاریخ
امروز شنبه مصادف است با:
رویدادهای شمسی
  • پیام رادیو- تلویزیونی به ملت ایران درباره تشکیل جهاد سازندگی (۱۳۵۸)
  • سخنرانی در جمع مردم؛ تصویب قانون اساسی و طرح جهاد سازندگی (۱۳۵۸)
  • پیام به ملت ایران و پاسداران؛ هشت تذکر عمومی- هشدار به توطئه گران (۱۳۵۹)
  • حکم عفو جمعی از محکومین دادگاههای ارتش به مناسبت نیمه شعبان (۱۳۶۰)
  • حکم انتصاب آقای سید میر آقا زنجانی به سمت امامت جمعه زنجان (۱۳۶۱)
  • حکم به نخست وزیر؛ بررسی گزارش هیأت مدیره گروه پزشکی برزویه (۱۳۶۴)
  • پاسخ استفتاء آقای عباس واعظ طبسی در مورد موقوفات آستان قدس رضوی (۱۳۶۵)
رویدادهای قمری
۸ ذی‌الحجّه
آیا می‌دانستید که؟

  • … شنبه سیزدهم خرداد ۱۳۶۸، ساعت ۹: ۱۴ صبح، نشانه‌های بالینی امام‌خمینی، تپش قلب، بی‌حالی، ضعف و افت شدید فشار خون بود. همه افراد تیم پزشکی احضار شدند و وخامت حال ایشان به اطلاع خانواده و اطرافیان رسید.
  • … امام‌خمینی بعد از ظهر سیزدهم خرداد، اعضای خانواده را برای آخرین وصیت طلبید. ایشان پس از توصیه به رعایت موازین شرعی و تأکید بر دشواری راه آینده، به خانواده سفارش کرد تا مراقب اعمال و گفتار خود باشند.
  • … سرانجام در ساعت ۲۲: ۲۳ دقیقه شب سیزدهم خرداد، قلب امام‌خمینی از حرکت بازایستاد.
  • … ساعت هفت صبح چهاردهم خرداد، محمدرضا حیاتی، گوینده خبر صدا و سیما با صدایی بغض‌آلود، خبر درگذشت امام‌خمینی را با خواندن نخستین اطلاعیه که سیداحمد خمینی صادر کرده بود، به اطلاع ملت رساند.