صفحهٔ اصلی
امامصادق، امام ششم شیعیان فرزند امامباقر و امفروه دختر قاسمبنمحمدبنابیبکر، در سال ۸۰ یا ۸۳ هجری در مدینه به دنیا آمد و در شوال ۱۴۸ق، در ۶۵سالگی به دست منصور دوانیقی مسموم شد و به شهادت رسید.
آوازه علم امامصادق(ع) در میان مردم چنان فراگیر شد که مردم از همه طوایف برای استفاده از حضرت به ایشان مراجعه میکردند. همچنین امامصادق(ع) در میان شیعیان نیز به عنوان معیار مذهب شیعه شناخته شد و از اینرو شیعیان به (جعفری) شهره شدند.
امامخمینی آگاهیهای امامصادق(ع) درباره کتاب و سنت پیامبر(ص) را معرّف شخصیت آن حضرت شمردهاست، و به تبعیت از فقه جعفری و استفاده از دریای بیپایان دانش این فقه افتخار کردهاست.
در میان شاگردان امامصادق (ع) افراد خبره در رشتههای گوناگون دانشها بهویژه کلام و فقه وجود داشت و بخش عمده نویسندگان کتابهای گوناگون در معارف اسلامی از دستپروردگان امامصادق(ع) بودند.
امامخمینی خاطرنشان کردهاست امامصادق(ع) روش فهم آیات قرآن و سخنان پیامبر(ص)، همچنین روش اجتهاد و شیوه استنباط در احکام دین را به یاران میآموخت.
در نگاه امامخمینی، امامصادق(ع) خلافت را حق اهل بیت پیامبر(ص) میدانست و حکومت خلفای ستمکار را مشروع نمیشمرد. به نظر ایشان آن حضرت برای جامعه اسلامی برنامهریزی و برای آینده آن حاکم تعیین کرد و افزودهاست تعیین قاضی و حاکم از سوی امامصادق(ع) آن هم در شرایط تقیه و محاصره مأموران عباسی، کاری بیهوده نبود؛ زیرا امامصادق(ع) در اندیشه آینده جامعه اسلامی بود و خود را موظف میدید که برای مردم قاضی و حاکم معرفی و نصب کند تا در وقت آگاهی و قیام، شیوه تشکیل حکومت اسلامی بر مردم روشن باشد. مقالههای برگزیده – مقالهٔ امروز
- نامه به حسین لنکرانی و احوالپرسی از ایشان (۱۳۴۰)
- نامه به حسین خندق آبادی؛ احوالپرسی و دعا (۱۳۴۵)
- نامه به سید مرتضی پسندیده درباره وجوه شرعیه و سفارش به حفظ آن (۱۳۵۵)
- حکم انتصاب سید کاظم نورمفیدی به سمت قاضی شرع گرگان (۱۳۵۸)
- حکم به صادق احسانبخش جهت رسیدگی به کمیتههای رشت و حومه (۱۳۵۸)
- سخنرانی در جمع نمایندگان روحانی کُرد؛ محرومیت ملت به دست رژیم پهلوی (۱۳۵۸)
- نامه به حاج سید حسن شالی جهت تشکر (۱۳۵۸)
- سخنرانی در جمع دانشجویان و روحانیون و تأکید بر مسائل اصلی انقلاب (۱۳۵۸)
- سخنرانی در جمع دانشجویان عضو انجمن اسلامی دانشگاهها؛ اصلاح دانشگاهها (۱۳۵۹)
- تقریظ بر کتاب «پیام خون» حاوی بعضی از وصایای شهدا (۱۳۶۰)
- سخنرانی در جمع خلبانان و پرسنل نیروی هوایی؛ لزوم حفظ وحدت (۱۳۶۰)
- وکالتنامه به حیدرعلی جلالی خمینی؛ بخشش زمین موروثی در خمین به فقرا (۱۳۶۴)
- نامه به سید جعفر کریمی؛ اختیارات قاضی محکمه قضات (۱۳۶۷)
- امام جعفر صادق(ع)
- غلامرضا رضوانی
- سیدرضی شیرازی
- مدینه
- مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه
- امر بین الامرین
- تفسیر به رأی
- نوروز
- سیدحسن نصرالله
- بداء
- امام زمان(ع)
- بازگشت امامخمینی به ایران
- فرار شاه
- امامعلی(ع)
- امام جواد(ع)
- تظاهرات نوزده دی ۱۳۵۶
- اکبر هاشمی رفسنجانی
- تسخیر لانه جاسوسی امریکا
- امریکا
- سیدمصطفی خمینی
- لبنان
- یوسف صانعی
- امام حسین(ع)
- عزاداری
- … مرتضی مطهری در سال ۱۲۹۸ در فریمان به دنیا آمد و پس از دو سال تحصیل در حوزه مشهد در سال ۱۳۱۶ روانه حوزه علمیه قم شد. سیدحسین بروجردی، سیدمحمدحسین طباطبائی و امامخمینی از اساتید تأثیرگذار او بودهاند.
- … پیوند فکری و روحی-عاطفی مطهری با امامخمینی سبب شد که او در نهضت امامخمینی فعال باشد و در سال ۱۳۴۲ دستگیر و زندانی شد.
- … مرتضی مطهری در دوازدهم اردیبهشت ۱۳۵۸ توسط گروه فرقان ترور شد و به شهادت رسید. او آثار فراوان قلمی دارد که مورد تأیید ویژه امامخمینی قرار گرفته است.
- ... امامخمینی با تأکید بر اینکه هیچ شخص دیگری را نمیشناسد که همه آثارش بیاستثنا خوب باشد، تمام آثار قلم و زبان مطهری را بیاستثنا، خوب، انسانساز، آموزنده و روانبخش و برای عارف و عامی سودمند شمرد و ابراز امیدواری کرد با بهرهگیری از ثمرات این درخت پرثمر، دانشمندانی پربها تربیت شوند.